سیگار و بدنسازی
۴.۴
(۱۲)

۱۰ مورد از تاثیرات سیگار بر بدنسازی

سیگار، برگ توتون خرد شده است که معمولاً در لایه نازک کاغذ پیچیده شده و و برای کشیدن دود آن استفاده می شود. سیگار آسیب های فراوانی را به بدن وارد میکند و تحقیقات فراوانی در رابطه با مضرات آن وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به ۱۰ مورد از تاثیرات سیگار بر بدنسازی بپردازیم.

۱- کاهش کیفیت و توان تمرین

مصرف سیگار قبل از تمرین باعث کاهش کیفیت و توان تمرین و کم شدن قدرت در تمرینات با وزنه می شود. متخصصین به افرادی که نتوانستند سیگار را کنار بگذارند توصیه کرده اند که شش الی هشت ساعت قبل از تمرین سیگار نکشند.

۲- کاهش وزن و کاهش اشتها

افرادی که در دوره کاهش وزن قرار دارند با دیدن این تیتر خوشحال نشوند. چرا که مصرف سیگار باعث سوختن چربی ها نشده بلکه باعث کاهش توده خالص عضله می شود.

۳- کاهش توان هوازی

دود سیگار با تخریب دستگاه ریوی و آلوئول ها باعث کاهش سطح دریافت اکسیژن و همچنین پر شدن ظرفیت ریوی می‌ شود. این مورد برای دونده ها دوچرخه سوار ها و ورزشکارانی که هوازی کار می کنند حائز اهمیت بیشتری است. مصرف سیگار همچنین می‌تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان های ریوی شود.

۴- اختلال در جذب پروتئین

بر اساس تحقیقات انجام شده بین دو گروه سیگاری و غیر سیگاری، سطح جذب لوسین در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. بررسی‌ها نشان داد که افراد سیگاری سطح جذب لوسین کمتری دارند. پس مصرف سیگار جذب پروتئین ها را مختل می کند.

۵- اختلال در رساندن اکسیژن و مواد مغذی

سیگار کشیدن باعث اختلال در انتقال مواد غذایی به بدن و اکسیژن رسانی به عضلات می شود. این امر می‌تواند اختلالات جدی در عضله سازی ایجاد کند. افراد سیگاری به خصوص کسانی که قبل از تمرین سیگار مصرف می کنند دم و پمپ عضلانی مناسب بعد از تمرین را تجربه نخواهند کرد.

۶- کاهش سطح تستوسترون

مصرف سیگار باعث کاهش حساسیت گیرنده‌های آندروژنی و در نهایت باعث کاهش سطح تستسترون بدن می‌شود. این مورد به خصوص برای افرادی که در دوره PCT قرار دارند بسیار حائز اهمیت است.

۷- افزایش هورمون کورتیزول

کورتیزول (Cortisol) معروفترین گلوکوکورتیکوئید بدن است که از بخش قشری غده فوق کلیوی ترشح می‌شود. این هورمون یک نمونه کاتالولیک است و باعث تخریب پروتئین و عضلات بدن می شود.

۸- افزایش مقاومت به انسولین

اَنسولین یکی از هورمون‌هایی است که تأثیرات مختلفی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن می‌گذارد.انسولین با اثر به سلول‌های کبد باعث می‌شود این سلول‌ها با گرفتن قند از خون و ذخیرهٔ آن به صورت گلیکوژن، قند خون را کاهش دهند و با تجمع گلیکوژن در سلول‌های ماهیچه ای (به عنوان یک منبع سوخت) انرژی را افزایش دهد. تاثیر این هورمون در بدنسازی بسیار شایان توجه است. همچنین افزایش مقاومت بدن انسان می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

۹- آسیب به سلولهای سازنده تستوسترون

سیگار کشیدن می تواند به سلولهای سازنده تستسترون آسیب برساند. این آسیب می تواند منجر به آتروفی(کوچک شدن) بیضه شود.

۱۰- افزایش ریسک دیسک کمر

نیکوتین موجود در سیگار به عنوان تحریک کننده ابتلا به دیسک کمر می‌باشد. ایجاد درد کمر، می‌تواند تمرین ورزشکاران را بسیار مختل کند.

در این مقاله به تاثیرات سیگار بر بدنسازی پرداخته شد. شایان ذکر است که خارج از دنیای بدنسازی، مصرف سیگار می تواند تاثیر بسزایی در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های تنفسی و سرطان ریه در همه‌ی افراد داشته باشد.

بسیاری از ورزشکاران با وجود واقف بودن بر مضرات این ماده اعتیاد آور، قادر به ترک آن نبوده اند. این دسته از افراد به کمک ژنوفیت می توانند تا حدی مضرات آن را جبران کنند.

نظر شما برای ما ارزشمنده

با امتیاز دادن به این مقاله، نظرتون رو با ما به اشتراک بذارید

امتیاز: ۴.۴ / ۵. تعداد: ۱۲

اولین نفر باشید که به این مقاله امتیاز میدین!

درباره نویسنده

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید
اشتراک گذاری
0
کامنت های بقیه رو ببینید و نظرتون رو بهمون بگیدx
Scroll to Top

برچسب‌ها:, , , , , , ,